31. jan. 2010

Å inspirere andre...

Det å finne inspirasjon - det gjør jeg mange plasser. Det kan være gjennom bloggverdenen, gjennom interiørblader, eller nettbutikker/interiørbutikker. Det er ikke til å komme utenom sagnomsuste og fashionable ZanZ på Lillestrøm når inspirasjonskildene skal nevnes....

Stemningen er helt unik i denne butikken, og jeg tror jeg vil en tur dit igjen - snart... for både shopping og inspirasjon...

Men det er også gøy å kunne være til inspirasjon for andre... Jeg får innimellom henvendelser fra mennesker på mail, og synes det er spesielt hyggelig når jeg får høre at de har hentet inspirasjon i min blogg... Dette gjør det absolutt verdt å legge ned tid og krefter i det å blogge!!!


I går fikk jeg en hyggelig mail fra en 10-klassing som skal i gang med et kreativt prosjekt, og ønsket råd på veien - og selvfølgelig fikk hun det!!! Tenk så lett det er i disse dager med internett - jeg kan huske min egen ungdom da leksikon og gule sider var eneste oppslagsverket.... hihi!

Jeg har fått tak i et gammelt kjøkken-underskap - nesten likt det på bildet over, bare litt smalere. Det har fått en makeover med et malingsstrøk - selvfølgelig hvitt! - og tjenestegjør nå som "stereoskap" til dvd-spiller, sub og tuner. Alle stygge ting som jeg helst vil skjule... Bilder av mitt skap kommer snart...


(Alle bildene i dette innlegget er lånt fra ZanZ)


29. jan. 2010

Ikke dagen vår, nei!

På formiddagen i går ble jeg oppringt fra læreren til eldstejenta: hun følte seg ikke helt bra etter å ha fått vaksine. Om jeg kunne komme å hente? Selvfølgelig - mor kommer nesten like fort som AMK! Iler av gårde!!! Og det er utrolig hva ferske rundstykker gjør for en kvalm nyvaksinert fjortis - kvalmen gikk ganske fort over... Litt alenetid med mamma er såååå koselig, atte!
Neste pulje inn døra et par timer senere: yngstejenta og mann. Hun med tårer i øynene og kaldt omslag på hånda. Hadde vært utsatt for et liten ulykke i akebakken på skolen i et friminutt. Fingrene så greie ut, men håndleddet var ikke helt bra. Så bar det i vei til legevakta, da. Først inn til lege - så røntgen -for legen mente det kunne være et lite brudd i håndleddet. Deretter på poliklinikken...
Innen vi kom ut hadde det gått to og en halv time... Og diagnosen var ikke brudd - heldigvis - legen mente det "måtte" en bandasje på av "kulhetshensyn" - siden det ikke ble noen gips! Han skjønte nok hvor viktig det var å bli "forstått" av en 10-åring!!!
Resten av dagen har heldigvis gått bra! Er det hverdagsdramatikk i ditt liv?


28. jan. 2010

Mer fornøyd nå...!

Jeg ble ikke fortrolig med den forrige headeren min, og har tenkt på hvilken endring som måtte til. Fonten jeg hadde var for snirklete og uleselig, og jeg fikk også kommentar fra en venninne at hun synes det var vanskelig å lese den. Jeg var helt enig, og ønsket å lage meg en ny og bedre (?) header.
Header no. 1

Jeg er veldig glad i "Sephia", og har redigert tre av mine foto i Picnik.com og Photoscape.com - to greie redigeringsprogram som er lette og bruke, og gratis på nettet


Header no. 2


Header no. 3

Header no. 4

Hvilken header likte du best av disse? Jeg setter pris på om du gir din stemme i min lille "undersøkelse" øverst i høyre hjørne.


På hjemmefronten har det skjedd masse i det siste. Jeg måtte til slutt gi tapt for flatskjermens inntog i stua (press fra mann og barn). Et STORT monster av en tv har tatt plass i den ellers så koselige, lille stua mi... Og gjett hva det medførte? Jo en skikkelig ommøblering! Alt er forandret, og handymannen må tilogmed rive en vegg...! Ombøbleringen medførte også et Ikeabesøk - huff så leit - brukte nesten ikke noe penger - helt sant - fikk i hvert fall med meg en hvit Benno cd-hylle som nå står sammen med Billy-hyllene...
Jeg kommer sterkere tilbake med bilder snart: ommøbleringen har medført et lite hav av rot: papirer som skal sorteres, arkiveres eller kastes.... -deilig å få gjort, men huff så kjedelig!
Ha en fin torsdag!

24. jan. 2010

Stor tags til jenterom (til salgs)

Litt produktivitet med papirer har det vært de siste dagene... Har laget en stor tags med oppheng i brun hamp. Det er ekte noteark som bakgrunn og ekte fransk avis (fra en feriereise på 90-tallet)...


Det er masse detaljer på tagsen - blant annet et sink-hjerte med skriften Mom loves you - passer fint på et romantisk jenterom...


Et stort engle-glansbilde, masse blomster og glitterbokstaver i sølv: Angel...

Har du lyst på denne? Jeg tenker å selge denne for 120,- inkl. porto. Send meg mail (gro.bo@hotmail.com) med navn og adresse om du har lyst til å kjøpe den... Selges til førstemann.


19. jan. 2010

Vintervakkert!

Foto-test ute i hagen... Mitt nye kamera - endelig - nå har jeg begynt å ta bilder med mitt nye Canon 450D...
Her er noen snødekkede lykter på terassen...


Fuglene har sine små hus, og i epletreet henger også en rusten stofflykt som vi tenner når vi har badestampen i gang...


Slik ser huset ut på vinterstid... Har noen sett at det likner litt på huset til en av damene i Landstil.com? Vi har nok samme gode smak...hihi!


Hagemøblene fikk stå ute i vinter, og er helt nedsnødd, stakkars... Men noen har laget et lite krypinn...!


Blodlønnen er stor og flott - jeg elsker det treet! Det var bryllupsgave fra gode venner, og har vokst seg stort og flott - slik et ekteskap også bør gjøre - symbolsk og fin gave som settes veldig pris på!

Stakittgjerdet har også fått snøkappe på i vinter...18. jan. 2010

Ny header

Etter en juleinspirert header, var det på tide å designe en ny! Satt i går kveld og lekte litt på pc'en - for å få hjulene i gang etter jule- og nyttårsfeiringen..., og resultatet ser du her! Hva synes du?

Bloggtørken sitter litt i ennå - men nå som jeg har fått meg nytt kamera - endelig - begynner det å ta seg opp... Elkjøp var en uke forsinket, så jeg fikk det først på fredag før helgen. Jeg leser i innstruksjonsheftet og prøver meg frem - gøy er det i hvert fall!

Det går mest i hund, og mindre i interiør her om dagen - med en ny "baby" på 6 mnd i hus er det livlig stort sett hele tiden...17. jan. 2010

Etterlysning / Ønskes kjøpt!

Hei, jenter! Jeg er her ennå - jeg har bare hatt en snev av bloggtørke... og slik opplever vi vel fra tid til annen, har jeg skjønt. Nå var turen kommet til meg. Har liksom hatt nok med meg selv og andre ting den siste tiden, men regner med at jeg kommer sterkt tilbake snart... Imens legger jeg ut denne ettrlysningen på nytt:

Er det noen der ute som har til overs to stk. fil de fer "lyskopper" kjøpt hos Kid i fjor sommer? Det må være den minste av de to størrelsene de hadde. Jeg betaler gjerne 50,-pr. stk + porto. I tillegg vil det vanke en liten overraskelse til den som vil selge til meg!

I uken som var har jeg besøkt Wallas Verden - et meget hyggelig besøk - og handlet selvfølgelig litt... hihi! Fredag hadde jeg venninnekveld med Trivial Persuit og grønnsaker med dipp! I dag har det vært reprise på julemiddagen jeg gikk glipp av, hos svigerfar: lutefisk med kålrotstappe, bacon og flesk...brunost og sennep... Herlig! Og nå:altfor mett, selvfølgelig!


9. jan. 2010

Se min kjole...

Jeg fryser i denne kalde vinteren, men liker å pynte meg - hvorfor ikke pynte seg med noe varmt? Jeg kjøpte brun ullbouchlé og sydde meg en A-linjeformet kjole som jeg kantet med syrinfarget cordfløyel.

I skjøten mellom stoffene sydde jeg på et linfarget mellomverk - som matchet hjertet i linstoff...


Kjolen er behagelig å ha på, og også god og varm. Den går ca. til knærne og er tøff med tights til og brune Ilse Jacobsen støvler... Har også noen nye Calou clogs-støvler i brunt som er helt supre til denne kjolen!Og så må jeg fortelle at kjolen er super-rask å sy... Jeg sydde denne på selveste nyttårsaften i rekordfart... Begynte klokken 16.00 og var ferdig klokken 18.45 - da bar det rett i dusjen og inn i ny kjole før vi skulle i selskap. Stilte hos min venninne kl. 19.30 - i ny kjole...hihi! (Hadde en reserveløsning klar - i tilfelle jeg ikke rakk det...).

I halslinningen har jeg heklet opp masker og strikket en vrangbord i syrinfarget garn som matcher stoffkanten nederst på kjolen. Blusen som er under kjolen er en creme-farget bluse med beige polkadots...

Fast følge i kulden blir: min nye Fana-kofte i grått og naturhvitt, samt skjerf, basker og pulsvanter (gave fra Manchester...)

8. jan. 2010

Ny veske...

Jeg må vel innrømme at jeg har vært noe inspirert av et besøk innom en viss butikk på Sandvika Storsenter før jul... så nå går sømprosjektene i samme stil - nemlig med hjerter... som jeg forøvrig er sååå glad i - som dere nok allerede vet...hihi!

Denne vesken sydde jeg i romjulen - en dag jeg synes at jeg hadde litt overskudd mellom kald ribbe og lefsekling...

En liten tur på Stoff og Stil var påkrevet, og veskestoffet er smalsstripet cordfløyel og et forstoff i bomull med trykket tekst på. To rette stykker med skrådde hjørner er sydd sammen, og en løpegang til snøringen. Snøringen består av skråbånd av lin som er sydd dobbelt med blonde på den ene siden. Hjertet er selvfølgelig av lin, og et strykemerke er kantet med en smal, heklet blonde.


Vesken er stor og romslig... Angrer litt på at jeg sydde den uten inndelingsrom, men det blir nok flere vesker etter hvert.... Man må jo alltid lage en prototype - eller hva? Og forløpig passer den helt supert til den nye kjolen min som jeg sydde på selveste nyttårsaften....hihi! Ja - det er helt sant!!! Skal blogge den i morgen...

Og - forresten - tusen takk til dere som kom med tips til ny data-ledning/lader... Mannen min kom hjem med en ny lader til meg forrige dagen, og da er jeg i gang igjen, takk og lov!!!!
7. jan. 2010

Konkurranse...!

En eksklusiv scrappe-maskin...! Til å lage die-cuts....masse morro! Vinn denne hos Kort og godt Hobby AS

Etterlysning / Ønskes kjøpt!

Jeg har en liten bønn til dere bloggevenner der ute - har noen av dere en eller helst to av de fil de fer-"koppene" som ble solgt hos Kid i sommer til overs? Noen som kjøpte for mange? Noen som er lei? eller noen som har for mye stæsj og må/bør kvitte seg med noe??? Pliiiis???

Jeg har to, men MÅ ha fire slike - av den minste størrelsen som ble solgt hos Kid. Jeg betaler selvfølgelig både for "koppen" og for portoen.... om du er min reddende engel! Kanskje vanker det noe Homemade attpå...

Hva jeg trenger de til? Det skal jeg selvfølgelig vise frem hvis jeg er så heldig å få tak i to til..., så nå venter jeg spent på å høre fra deg!!! (mail meg på gro.bo@hotmail.com)

(Bildet er tatt i sommer - det varmer litt å tenke tilbake på varmere tider - det går fort til påske - og da begynner utelivet snart...)5. jan. 2010

Pc-ledningen er tygd i stykker....!

I et ubevoktet øyeblikk lå Riff på gulvet og fant noe spennende - en ladeledning til min lap-top! Sånn er det å ha valp i hus - man må regne med litt svinn... Så i kveld må jeg logge på min manns pc. Hans ladeledning går desverre ikke overens med min - kun motsatt. Så da må jeg ut å kjøpe ny til min HP i morgen...
Og den er visstnok ikke så billig - hele 499,- for en ledning...! Slå den! Vet du hvor jeg kan få kjøpt en slik litt rimeligere - håper jeg du lar høre fra deg!
Velkommen til oss, Riff!

Nå er vi fulltallige... Siste familiemedlemmet ble hentet hjem i går - en Jack Russel Terrier valp på 6 måneder! Er han ikke skjønn? Han er lengst til høyre på bildet under.

Eldstejenta M hilser Riff velkommen i familien - nå er vi fire tobeinte og to firbeinte igjen, og det har vi ikke vært på lenge...


Riff kommer fra oppdretteren Knøtteliten - et hyggelig oppdrett i Vestfold. Vi prøver oss som fórverter for ham - slik at Rosie (snart 4 år) får selskap og lekekamerat...

Riff er en veldig kjælen og god gutt, og det ser ut til at Rosie og han har funnet tonen. De leker masse, og blir så slite at de må hvile innimellom...!


Det å være fórverter for en oppdretter er både spennende og hyggelig! Man får gjennom et samarbeid oppfølging av hunden, samtidig som at hunden er i "arbeid". Tisper skal ofte både stilles ut og ha et visst antall kull ( ofte 2-3 kull) for oppdretteren før hunden kan registreres på fórvertens navn. En hannhund kan brukes i avl lenger, og det er ofte vanlig å sette opp avtale om et visst antall år (5-7 år er vanlig) avtalen gjelder, før fórverten overtar hunden som sin egen. Er du nysgjerrig på det å være fórvert, så gjør en grundig research - samarbeid kun med seriøse oppdrettere - sjekk om de står registrert i Norsk Kennel Klubb (NKK). Du kan hente masse informasjon på deres hjemmesider - blant annet en standarisert fórvertsavtale. Vit at det finnes masse useriøse oppdrettere og horrible avtaler. Ikke bit på dette selv om du gjerne vil ha en hund. Disse oppdretterene er kun ute etter å melke penger av hundene.

Vi har samarbeidet med Nyhusgården og Knøtteliten .


Ha en flott vinterdag!