14. jul. 2009

♥ Bestemor-puter og antikke funn...

En tur innom Stoff og Stil kan bli dyrt - de har så mye fine stoffer.... Kjøpte flere slag linstoffer, og koste meg med stofftrykk med stencil-sjablonene jeg kjøpte hos Wallas verden . Slike Bestemor-puter har jeg ønsket meg lenge, men jeg hadde lyst til å lage de selv. G og P er forbokstavene til herr og fru i huset, så litt romantikk blir det jo... Og blonder selvfølgelig...

Min venninne som solgte hytta si hadde mye hun skulle bli av med. Jeg hadde lagt inn bud på noen antikke gjenstander, og fikk kjøpe den store butten og smørkjinneren. De er så vakre, preget av tidens tann og har nydelig patina...

Der hvor butten står nå, stod et gammelt klaffebord tidligere - det skal få en ny plass. Jeg vil bruke butten som bord her istedet, for jeg må kunne se den fra sofaen - og virkelig nyte den....!

Tresleiva fikk jeg med på kjøpet. Under butten er det malt årstallet da det ble laget - det var på 1880-tallet, så den er ca. 130 år gammel... Jeg tenker jeg kan oppbevare garnnøster i den for eksempel. Eller har du andre tips til hva jeg kan ha i den?5 kommentarer:

paula sa...

så fina tunnor jättefina
ha det bra
kramiz

Christine C sa...

Så fine putene ble! Veldig romantisk med initialene på.

Skulle ellers gjerne ha kommet deg i forkjøpet på de flotte tingene fra venninna di...butten og smørkinneren hadde sklidd rett inn på hytta vår. Men jeg må jo si at de gjorde seg veldig godt hjemme hos deg også ;-)

Sommerhilsen fra Christine C.

aase sa...

Så lekre puter, jeg skal prøve med på runde neste gang!! Nå har jeg bare stæsjet litt på noen billige fra Åhlens!! Enkelt og greit.

Det du har kjøpt fra din venninne var jo virkelig fine ting. Det begynner å bli vanskelig å få tak i fine gamle ting til en grei penge nå. Mye "rallemikk" ute å går. Du har vært heldig der. Jeg har jo brukthandel så jeg vet jo hvor vanskelig det er!!

Lekkert å bruke den som bord. Du kan også bruke den som barskap, om du behøver det!!

Klem fra sola i Lier

Laila sa...

Så koselig at du vil være med på min lille trekning.
Nydelig blogg du har
Ha en fin dag

Landlig eleganse sa...

Lekre bondeantikviteter! Likte spesielt butten. Kjempefint oppbevaringsmøbel da! Ville brukt den til ting jeg ikke trenger til daglig, men som er godt å ha for hånden - Strikke/hekletøy, sysaker - i og med at den er rund er det kanskje litt dumt å ha blader oppi der?! Prøver å bli litt kjent med stilen din så jeg kan få en idé om en gave til deg
;0)...Og ser ut til at du liker mye av det samme som jeg!
(Synes barnesengen du har lagt ut for salg er nydelig! Uttrekksseng, ikke sant. En slik skulle jeg gjerne hatt...fristende å legge inn bud! Hvor stor er den?)

Klem fra Mette