5. mai 2009

Spisekroken vår

Samtidig med at vi pusset opp kjøkkenet vårt (og heiv ut kjøkkenbordet ) oppstod behovet for en hyggelig spiseplass som også kunne romme mange når vi har besøk. Løsningen ble en snekret slagbenk i hjørnet i spisestuen. Slagbenken har lokk og god oppbevaringsplass under til ting som ikke brukes så ofte. Oppi benken har jeg massevis av puter i både kelim (ikea) diverse ensfarget og mønster (Kid) og noen jeg har sydd selv av blant annet gamle ola-bukser. Stolene er kjøpt i en antikkbutikk i Drammen. To og to er like.

En gammel vedkomfyr fulgte med huset da vi kjøpte det for 12 år siden, men da stod den rusten og fæl i kjelleren. Den har blitt pusset fri for rust, og fått en omgang med ovnslakk. Nå fremstår den med verdighet og er et flott element i spisestua. Drømmer om å bygge den inn med murt hette over - med tiden kan det jo hende....
De ulike kobbertingene på muren har jeg samlet fra flere loppemarkedsbesøk. Oppå vedkomfyren står vaffeljern, krumkakejern og gorojern av eldre årgang kun til pynt.

Ingen kommentarer: