6. feb. 2010

Apropos maling...

I forrige innlegg nevnte jeg maling... Og jeg vil bare si at jeg sverger til Jotun Lady 40... Den har en fin glans, og jeg bruker denne på vegg, da den er god og vaskbar. Jeg MÅ ha oljebasert maling, og IKKE vanntynnbar.... Den vanntynnbare er helt sikkert mer miljøvennlig og mindre avgasser og sånt, men finnishen blir ikke bra nok! Handymannen prøvde seg med den vanntynnbare på et av jenterommene for et par år siden, og det ble ikke fint. Så ut som plastikk... Jeg holder meg til den opprinnelige Jotun Lady'en, jeg...

Har ikke forsøkt meg på Jotun Lady 80 - har brukt Bengalack istedet med glans 90... (Det var på ytterdør) Innerdørene og dørlister/foringer skal kanskje få lady 80 senere - I think...

9 kommentarer:

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei!
Jeg er helt enig med deg i at oljebasert maling er et must! Det blir ikke bra nok med noa annet! Men jeg sverger til Lady 15, jeg da, som har en nydelig, silkematt glans. Men nå skal jo disse oljeproduktene ut, har jeg hørt, så jeg tenker på å kjøpe meg et lite lager!

Klem Cathrine :-)

Pink Lady sa...

Vannbasert tørker litt for fort, sleit max da jeg skulle male en bordplate.. Men så er det vel sånn at lyse farger av oljemaling har en tendens til å bli gule over tid. Det problemet skal man slippe med vannbasert!

God helg!

Klem Pink Lady

Fröken Vit sa...

Hej!

Här kommer en liten hälsning från Sverige!:-)

Vacker blogg du har, verkligen!
Skönt att höra också att Anna äntligen har skickat din sjal!
Då har du nog den snart!
Lyckliga du...hi,hi.

Vill du vara med i utlottningen av ett somrigt armband och en söt necessär i päls, så titta in till mig.

Kram

♥♥♥Fröken Vit i Madickenhuset♥♥♥

Ellens hobby sa...

Kor godt å få gode tips om maling....God helg....

Mette Irgens sa...

Helt enig, oljemaling er eneste som gir et godt nok resultat. Kanskje er det meg som ikke har lært å male med vannbasert maling, har nemlig hørt at det må gjøres annerledes da den tørker mye raskere.
Ha en flott helg.
Klem, Mette

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Jeg er helt ening med deg. Men når jeg blir som kanonfyllesyk i 5 dager etter å ha malt en liten flis med oljemaling så blir det helt umulig. Derfor har jeg nå vendt meg til å male med sens. Og siden jeg maler med den matteste glansen så blir det ikke plastikk følesle syns jeg. Herlig å kunne stå inne i stua og male uten at det lukter. Det er et must nå på vinteren og garasjen ikke duger.

Lykke til med maleprosjektene dine.
og superduper søndag.
Klem:)

Elin med Draumesidene sa...

So true! Blir ikkje bra med den vannbaserte greia! Godt at andre er enig! Vi har Lady 80 på tak og lister i huset. Brukte det for elleve år sidan. Alle fagfolk var skeptiske. Eg har også lady 80 på interiør, svart. Veldig godt resultat. Har prøvd bengalack, men luktar meir, og er vanskelegare å påføre!

Ynskjer deg ei flott, ny februarveke!
Klem Elin :)

Annas Vita Hjärtan sa...

Hej Gro!

Satckars dig du måste frysa nhu när du inte fått din fina sjal ;)
Men nu vet jag varför iaf. De väntade på DHL på en faktura (pga EU) fast vi sagt att det var en gåva. Men nu är det löst, den går i väg från Sverige i dag. Så du får den på måndag...phu äntligen!

Ha det gott!

Klem Anna

¨fruTicosus¨ sa...

Ja, enig. Lady 40 er den beste, men den er vel på vei ut. Liker ikke vanntynnbar, men tror det går bedre når man får lært seg å bruke den. Og så må man ha riktig pensel.
Jeg har også gått i hi for en stund, men tror snart jeg skal våkne nå. Ønsker deg alt godt i det nye sjalet.
Hilsen ¨fruTicosus¨