18. sep. 2010

Velkommen til kaffe-kos...

Gammelt fiiiint servise jeg har arvet etter farmor - de søteste porselenskopper i tynt og skjørt materiale, og kaffe-kanne og fløtesett i sølv - også arvet etter min farmor. Dette er ting som jeg er veldig glad i.

Beklager at duken på denne fotoshooten ikke er fri for skrukker...


Dette er ikke ofte i bruk, men det er svært dekorativt. Til daglig står de til pynt i et vakkert glasskap!Se på brikkene - det er utrolig flott håndarbeide: nupereller! I mine yngre dager var jeg ivrig på Husflidens arbeidsstue for barn, og forsøkte å lære meg denne eldgamle teknikken, men fant det for vanskelig - det var vel tålmodigheten som sprakk.... hihi!


Til sukkerskålen følger det med en egen sukkerklype til å ta sukkerbitene med - veldig praktisk. Lages slikt noe ennå, mon tro? Har ikke sett det hos Rafens eller Glassmagasinet, nei...Stettefatet i pressglass var jeg så heldig å få av en gammel nabo som hadde hatt opprydning. Det skulle kastes, men så kom hun på å spørre om jeg ville ha det, og gjett hvem som ble glad da? Her har det vært i bruk stadig til kjeks, små kaker, hel ananas og annet godt!


Lys er vakkert i grupper og i forskjellige staker. Både tynne, tykke, korte, lange, telys, kubbelys osv. Jeg liker sølv/fattigmannssølv veldig godt, og har etterhvert mange, så grupperingene skifter stadig på seg...
I dag - lørdag er det mye morsomt som foregår: Det er Epelfestival i Lier, Marked i Lierbyen hvor du treffer Aase i Godslageret (damen bak bloggen Aases fantastiske verden), Askerdagene og loppemarked i Sandehallen (i Vestfold). Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal få med meg av dette ennå, men noe blir det sikkert....!
Hos Wallas Verden i Strøket 7 i Asker sentrum finner du min supre venninne Ragnhild i morgen - hun gir deg 40 % på varer fra Jeanne D'arc Living kun i dag, og det er vel fristende - er det ikke???


Ha en super-duper lørdag!
10 kommentarer:

Christina sa...

For et flott servise! Nydelig.
Ha en flott dag uannsett hva du velger. Men gøy at det er så mye å velge imellom.
Klem Christina

Villa von Krogh sa...

SÅ fint Gro! God lørdag til deg med. :)

GroLinda sa...

Nydelig servise og fløtesett ;o) Moro når en har arvet noe så fint og kunne bruke det innimellom ;o) Det gjør ikke noe at duken er skrukkete. Litt av sjarmen det da ;o) Kos deg med hva du enn finner på idag.
Takk for koselig hilsen hos meg.
Klem fra Gro :o)

Elizabet Stilig hjem sa...

Hei, så koselig blogg du har. Det settet med fløtemugge, sukkerskål og kanne var nydelig. Kjempefint oppdekket bord også.
Håper du får en fin dag i dag!
Klem Elizabet

Hespe sa...

Så nydelig, og så utrolig heldig du er som har fått dette i eige..!

Ja, skal tro hva det ble til i dag - tror kanskje du iallfall var innom Ragnhild - 40% på JDL hørtes veldig fristende ut... ;o)

Ha en fortsatt fin helg!

Klem fra Hildegunn

Mia sa...

Kanske er det det vi borde börja med, nupereller! Ta med dig snallan och kom på kaffe när jag ligger flat om en vecka, så får vi säkert till det :)

Nina's hjem. sa...

Ser koselig ut å være på kaffebesøk hos deg!
Nydelig kaffe- og fløtesett!!

Manne's hverdag sa...

Hei og takk for koselig kommentar hos meg!!!

Koselig med servise som er arvet.
Selv fikk jeg reddet min farmor sitt. Det var nemlig på vei i søppla. Helt enkelt hvitt med gullkant. Synes det er kjempfint jeg, og det er faktisk det serviset jeg bruker mest.

Ha en fin dag!!!

Hilsen
Marianne

Franciskas Vakre Verden sa...

Hei Gro

Da har jeg gleden av å kunne avsløre at du er vinneren av Giveawayen hos meg denne gangen!

Synes det var veldig hyggelig at det var akkurat du som vant siden du hadde så lyst på blondene.

Varm hilsen

Franciska :-)

P.S. Send meg adressen din, da er de snart på vei i posten. E-posten min er: fmj@broadpark.no

الصفوة جروب sa...

شركة المثالية للتنظيف افضل شركة تنظيف بالمنطقة الشرقية تخصصت في تقديم كافة الاعمال المنزية من نظافة ومكافحة حشرات بالمنطقة فلديها افضل الخدماتبافضل جودة واوبارخص الاسعار التي لا تتوفر الا معها كافضل وارخص شركة تنظيف بالاضافة الي خدمتا مكافحة الحشرات ورش المبيدات الامنة والفعالة علي الحشرات بجميع انواعها .. تقدم لكم اليوم افضل العروض والخدمات بخصومات هائلة يمكنكم الحصول عليها من خلال الروابط التالية

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للنظافة
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف