30. sep. 2009

Nytt, flott blad kommer i desember! Tegner du abonnement før 1. oktober er du med i trekning om gavekort hos Fargerike eller Bogrønt! Bladets forside er denne, og den virker lovende for oss med hus og hage - eller deg som drømmer om å bli hus- og hage-eier!

Nostalgiske kjøkken, liker vi - det sammen med interiør med sjel...29. sep. 2009

♥ Planlegger du julen?

Hvis ikke , begynner det å bli på tide snart... Jeg har så smått begynt å tenke på gaver allerede - kun tenkestadiet, altså!!! Men tenkte at litt inspirasjon alltid er bra - derfor viser jeg dette jule-bordet med duk i kjøkkenhåndkle-ruter!


Glassene heter Biri, og serviset er Edme fra Wedgewood. Kniver og gafler er arvegods, og bordkortholdere er kjøpt i en nettbutikk...

Lysestakene er fra Perfect Home - homeparty. Disse måtte jeg ha...

Friske epler og ekte olivenkvister er bordpynt...


Navnelappene er så søte med sløyfer - de kom ferdige til å skrive navn på fra leverandøren. Det er ikke vanskelig å lage nye hvis jeg trenger andre navn på lappene...Skulle hatt linservietter med rødt monogram til dette - eller hva?De uunværlige sandkakeformene... går til alt!


Så enkelt kan det gjøres! og for å ikke måtte ha masse fat på bordet som ødelegger inntrykket, går man en og en serveringsrunde...

Likte du duken?
Jeg kan sy og selge disse størrelsene på bestilling:
* 180 cm lengde = kr. 220,-
* 220 cm lengde = kr. 250,-
* 250 cm lengde = kr. 280,-
* 300 cm lengde = kr. 320,-
Send en e-post til meg dersom du vil at jeg skal sy en duk til deg...

Joyeux Nöel!
(...litt tidlig, men...)
28. sep. 2009

♥ Høstbad i stampen...

Denne helgen har vi hatt hjemme-spa med hot-tub i hagen! Vår vedfyrte badestamp har hatt lang pause pga noen tekniske reperasjoner - (selvfølgelig Handymannens jobb) - og nå var det dags for bading igjen! I sommer har jeg beiset espalieret brunsort, samt laget en guirlander med vimpler av voksduk i spa-farger som matcher den blå glassfiberstampen.Selve stampen var en gave som min mann fikk til 40-årsdagen av sine arbeidskollegaer. Omrammingen med platting og trapp har jeg designet, og Handymannen snekret. Vedovnen står utenfor selve stampen i et eget "fyrrom" med pumpe som pumper det varme vannet rundt. Dette gjør at vi får plass til et par personer ekstra - vi har vært ti voksne oppi på det meste!

Masse lykter blir tent, for det er mørkt om høsten - aller finest er det når det er stjerneklart og litt kaldt i luften, for vannet fyres opp til 38-41 grader.Disse turkise stofflyktene har fått herlige rust-flekker som gjør dem litt naturlig "eldre" - selvom de var nye i fjor... Har ikke funnet noen annen plass til disse ennå, men fargene passer inn her i hage-spa avdelingen!!!
Engletrollene er små badenymfer som mer enn gjerne vaker i stampen, og det kommer ofte store og små venner på besøk når det er stampfyring på gang!

Hvem trenger vel Farris Bad eller Quality Spa & Resort Holmsbu, når vi kan sitte og titte utover fjorden og se på stjernene med et lite glass sitronvann - eller noe annet godt drikke...(!) i hånden? Dersom noen hadde kommet med varme steiner og tilbudt massasje attpå - ja, da hadde det blitt for bra - ikke sant?! Med svømmehud mellom tærne etter fire dagers bading og rosinfingre - ønsker jeg deg en god høstuke!
♥ En pose til klypene...

Klypene har jeg hatt liggende en stund, og jeg har i lengre tid tenkt å sy en kleshenger-pose i lin til å ha dem i. Etter et innlegg hos Hespe fikk jeg den inspirasjonen jeg trengte til å få laget den.

Jeg hadde litt linstoff liggende, og med litt blonde, stoffmaling og et strykemerke, så var jeg i gang ved symaskinen...

Strykemerket var "sånn passe fransk" - helt i tråd med shabby chic-stilen.

Nå venter jeg bare på å ha et fint vaskerom å henge den opp på - og det kan ta litt tid! Får henge den et annet sted så lenge.

27. sep. 2009

♥ Noen skatter...

Da vi kjøpte huset vårt i 1997, fant vi en vedkomfyr i kjelleren - den var montert i pipa der nede, men eieren spurte om de kunne ta den med. Da svarte vi nei! Den må følge huset, for den er jo montert! Og etter flere år tok vi den opp - Handymannen tok jobben med å pusse bort rust og male med ovnslakk. Det eneste som mangler er et langt nok røykrør - uten det får vi ikke montert og brukt ovnen...Vedkomfyren er fra Drammen Jernstøberi - ekte lokalhistorie fra tidlig på 1900-tallet ... Den står kun til pynt - nesten som et lite bord i et hjørne av stuen.

En eldgammel heklet brikke som jeg arvet etter farmor er så vakker - kommer godt frem oppå den sorte ovnen...Det ene Norgesglasset fra loppemarkedet ble fyllt med sandkakeformer - (inget nytt påfunn det, nei!)Trebollen har morfaren min dreid - det har vært mange nevenyttige hobbykunstnere i min familie - kreativiteten har jeg nok i noen gener derfra... Jeg klarer liksom ikke å la være å skape noe - går det for lang tid uten å sy, strikke, pusse opp, ommøblere e.l. går jeg nesten i depresjon! Jeg må skape noe - det gjør meg glad! Og bloggingen er selvfølgelig en del av det å skape - jeg koser meg med å finne motiver - lage innleggene, og få respons fra dere! Jeg vet jeg ikke alltid er like flink til å legge igjen kommentarer på andres blogger, men jeg titter innom dere så ofte jeg har tid.Ha en nydelig søndag!26. sep. 2009

♥ La vie c'est comme une fleur...

Rosene fra forrige helg står ennå..., og nå tok jeg fem av rosene over i den nye vasen fra loppemarkedet jeg var på sist søndag. Et stilleben med ulike sjarmerens gamle ting måtte få stå oppå den gamle butten i stua.

De to metallskrinene var funn i butikken hos Aase på torsdag, det samme med den gamle saksen...


....og nøklene. Det lå noen nøkler strødd på et bord, og jeg plukket til meg de som var mest rustne og slitt - vi elsker jo patina - ikke sant? En blondesløyfe tredd gjennom nøklene, og oppi sleiva ble det vakkert i seg selv... Telysestaken i pressglass bak er et sommerkjøp hos Home and Cottage i Sandefjord.


Telys i sandkakeformer - ja, vi elsker dette....


Dukkevognen fant Handymannen på dynga for mange år siden, og er elsket av mange små barn som kommer på besøk - mye finere enn alle de moderne dukkevognene... Her blir Babyborn trillet rundt i stue, kjøkken og gang (rundkjøring rundt pipa!)Pletter i luften, heklet duk, levende lys og en veggstickers med fransk tekst hører med... Takk for en hyggelig handel, Aase!25. sep. 2009

♥ Daily mail...

Dette er en smakebit av morgendagens nye stilleben... Boksen og nøklene inspirerte til å finne på noe, og det får du altså ikke se før i morgen - hihi!Det er visst på tide å ta inn hortensiaen, ifølge flere her i bloggelandet - jeg har ikke prøvd meg på å lage krans ennå, men har tatt inn noen til tørk - som her sammen med roser Hortensiaen er så fin når fargen går over i rosa...


God helg!♥ Flere bruktfunn...

I går tok jeg en liten tur innom AaseGodslageret i Lierbyen - (se link på høyresiden) og fant flere gamle, fine gjenstander. Denne gamle stål-vispen så hjemmesmidd ut, og falt jeg for med en gang, og måtte bare ha den... på veggen...! Bandt en blonde rundt, så ble det nok en dekorting på kjøkkenveggen - hihi!Jeg har egentlig ikke kastet meg på Green Gate bølgen, men disse boksene måtte jeg selvfølgelig kjøpe (ikke hos Aase, men hos Christine tekstil og interiør, Drammen) - av to grunner: 1- fargen matchet kjøkkenet, 2 - G er første bokstav i navnet mitt!!!På kjøkkenet mitt er det mye rart - så mye at jeg snart må ta vekk noe...Mixeren min har en artig historie - vil du høre? Jo: Jeg ønsket meg egentlig en Kitchen Aid, men de er jo så himla dyre, og jeg synes ikke at det var verdt alle de pengene, men jeg liker den stilen veldig godt - sånn passe nostalgisk og passe retro! (egentlig det eneste som minner om retro stil i huset mitt, tror jeg!) . I hvert fall, jeg fant et bilde av denne i en tilbudsavis for Jernia før jul for et par år siden. Tegnet pil ned til der det stod Jernia, og skrev på med tusj: Mamma ønsker seg! Jeg sørget for å vise ungene at jeg hang den utrevne lappen på kjøleskapsdøra, og etter noen dager sørget jeg for å hinte litt ekstra til Handymannen!!! Saken er den at kjøkkenmaskinen var kaputt, og at jeg trengte denne veldig, og da synes jeg det var viktig at han visste hvilken butikk han skulle i... Skjønner? Julaften kom, pakken var i riktig størrelse - og mor pakket opp en hvit, (unnskyld...) STYGG, mixer som ikke kom fra Jernia , men Lefdal.... Feil mixer, feil butikk... Så var det bare å smile å si takk ( men nei takk...?) Heldigvis var de ikke gått tom på Jernia, så da byttekøen var unnagjort hos Lefdal, ble jeg eier av den RIKTIGE mixeren - som forøvrig er en Wilfa. Av dette lærte jeg nok at ting som skal pryde hjemmet, - det være seg på kjøkkenbenken - det tar jeg meg av selv! Men Handymannen er god å ha til mye annet en butikker og shopping, og det setter jeg veldig pris på!De andre bruktfunnene viser jeg i innlegg de neste dagene...
23. sep. 2009

♥ Bank på...

Min eldste datter har funnet ut at jeg liker skrift på dører og vegger... Her har hun bidratt! Forøvrig en grei regel å banke på, da...


I stedet for de dyre sjablonene som krever at du maler - er det veldig greit med disse wall-stickersene fra Panduro. Jeg har kjøpt et sett av de engelske, de latinske og et sett av de småordene som kan brukes på mindre ting (Ny i august)


På alle dørene i loftsetasjen står det slike hyggelige veggord...


På badromsdøren i 2. etg. står det Crea diem - betyr "skap dagen" - eller slik jeg tolker det: vær kreativ! Det er ikke så værst å bli møtt med disse ordene på morgenen?


Ved siden av døren henger sorthvitt bilder av jentene i Ribba-rammer fra Ikea. Jeg har montert de bakerst - slik at det er plass til noen fine stener foran!


Denne har jeg visst vist før, men den er jeg så glad i - kjøpte den hos Sofies Villa...♥ Norges vakreste...

Etter å ha sett på God Morgen Norge, og lest i e-post fra mamman til Anette (2.premie), måtte jeg "løpe og kjøpe" dette bladet! Jeg gikk desverre glipp av hele reportasjen på tv, men kunne siden se det her .Jeg synes at første og andre prisene appelerte til meg, og at de fortjente heder og ære for deres innsats og smak! Fru Pink fortalte at juryen hadde vært enstemmig, og det sier jo litt!