29. des. 2009

En ekstra julepresang...!

Ja, på selveste julaften var trekningen hos Annas Vita Hjärtan og hvem som vant dette lekre sjalet? Jo - det var meg!!!! Super-heldig var jeg, for dette sjalet var jo bare nyyyydelig! Anna forteller i sin blogg at dersom du er interessert i å kjøpe et slikt sjal kan du følge med på hennes blogg...


Bildet er det samme som jeg linket med til utloddingen, så jeg tror nok det er i orden at jeg har brukt det....
I dag skal jeg på romjulsbesøk til damen bak bloggen Aases fantastiske verden - og tar med min yngste datter. Barna skal ut og ake litt - hvis de orker i 11,4 minusgrader....brrrrr....vi mammaene skal nok IKKE det, så vi skal nok kose oss inne.... Hva er det dere finner på nå i romjulen, kjære bloggerinner? Jeg satt ved symaskinen i går kveld, og viser nok frem hva jeg produserte i morgen...hihi!

27. des. 2009

Vi tenner lys...

I denne mørketiden er det så ffint å tenne lys - i vinduene og på bordet - det blir litt mer høytid og kos med levende lys!

Lotuslykten fra et loppemarked skinner så vakkert med telys inni - og et juletre med små lys var et lite funn i julestria - på salg - heldigvis...!


Røde epler med telys i... Bak skimtes et glass med sukkertøy - polkagriser hører med i julen!


Og her ser dere mitt "granbar" - som tidligere annonsert - det fikk bli litt avklipp fra thujaen i hagen...hihi!

26. des. 2009

Venninne-gaver...

Nå er vel disse pakkene pakket opp, tenker jeg! Jeg satt en dag ved bordet, og scrappe-humøret var på topp! Litt kartong, vakre mønsterpapirer og litt stæsj var alt som skulle til - så var jeg i gang!

Jeg laget hele åtte slike esker med forskjellig dekor. Innholdet var dog det samme i alle eskene - og var brunt og deilig....Jeg har gitt bort alle untatt en - den ene av disse over her likte jeg så godt at jeg måtte beholde den selv... hihi!Jeg har desverre ikke verktøy til utstansing av sirkler eller ovaler med takke-kant - jeg har klippet disse for hånd med takke-saks... ikke helt enkelt, nei!


Og glitter er veeeeldig jul, da - denne esken glitrer som bare det!Smakte innholdet, jenter???? For dere som lurer på hva innholdet i eskene var: Walters Mandler....fra Freia!!!


24. des. 2009

GOD JUL til dere alle!

I dag er det altså 24. desember for dere som er døgnville - eller døgnfrustrerte... Frustrerte fruer er det nå mange av landet over - som ikke er helt ferdige til jul... Slapp av - det blir jul uansett! Bare sett frem en skål med grønnsåpe under sofaen og legg litt granbar foran ytterdøra - det gjør susen...


På fredag hadde jeg litt pause i julestria, og tok turen ut til Godslageret til min bloggvenninne Aase! Vi hadde en utrolig hyggelig julelunsj sammen, og gjett hva? Jeg fikk et strykejern! Åh, skjønne Aase - du visste at jeg hadde ønsket meg et slikt et... Da jeg hadde med mamma for noen uker siden hintet jeg til henne om at jeg kunne tenke meg et sånt - og det husket du! Tuuusen, tuuuusen takk - snille du!


På buffeten står det fat og tallerkener klare - de fleste av de er Stavanger flint og Porsgerund Porselen... Synes de er så vakre! Jeg bruker de hele julen sammen med mitt Edme-servise!


Og ja, Aase - jeg har pusset bort rusten.... Men jeg stryker nok ikke bunadskjorta med dette, nei! Står nå til pynt her!23. des. 2009

Merry Christmas!

Så er dagen før dagen kommet - og vi skal atter se på kvelden før kvelden og Grevinnen og hovmesteren! Julen kommer enten vi er klar eller ikke fullt så klare... Og denne krabaten er i vært fall klar - har tilogmed tatt julebadet - og nå også julepyntet...Men hun skal slippe å gå med denne hele julen, da... Bare for fotografen, så klart! Glitter, da gitt! Men fargen matchet - gjorde den ikke? Rosie er sånn passe mellomfornøyd der hun sitter og poserer....hihi!


GOD JUL - kjære venner!!!

22. des. 2009

Høyt i toppen den blanke stjerne...

Her er årets tre - ferdig pyntet! Barna fikk være med i år - men jeg valgte ut pynten! I år gikk den i brunt, hvitt, sølv og litt gull! Treet er norsk edelgran fra Rogaland! Handymannen var på oppdrag og handlet tre mens jeg sove etter nattevakt i helgen. Denne herligheten kostet hele 600 kroner - skal si det koster dyrt å ta skogen i hus! men treet ble godkjent - passe høyt og passe vidt!

Her ser der meg bak treet - det er viktig å pynte jevnt rundt hele treet...


Her holder jentene på med å henge opp pynt også...

Kjøpte en ny toppstjerne i fjor - den gamle av hvit plastikk som det skulle være et juletrelys inni ble pensjonert... Den nye med perler fallt helt i smak hos meg, og passer helt inn i interiøret ellers...

Jeg skulle gjerne hatt litt granbar også, men med en slik pris for treet har jeg ikke råd... og nå er det litt dårlig tid til skogstur også - får klippe litt på thujaen ute og kalle det granbar - det er nå vintergrønt i alle fall...
Til kveldens gjester - velkommen! Ser frem til en hyggelig stund med juletradisjonen vår...!

21. des. 2009

Jul i stua...

Ja, jeg har egentlig ikke tid, altså, men måtte bare slappe litt av nå! Har holdt på i "hele dag", og fortjener en pust i bakken nå... Da jeg tittet innom bloggen nå i kveld, fant jeg en kommentar fra Lenemora's verden, og jammen var det ikke en hyggelig beskjed om at jeg har vunnet 2. premie i hennes give-away! Et nydelig håndlaget hjerte i blått med broderi - åh som jeg gleder meg til å få dette!!! Blått er jo "min" farge også...


Dette ståltråd-ordet med pynt kjøpte jeg hos Landstil.com i fjor høst, og har fått sin plass på dette skapet...
Kjempestore kongler ble med hjem etter en ferietur på Grand- Canaria for noen år siden. Liker å pynte med naturmaterialer - selvom det ikke kommer fra Norge! I dag fikk jeg forresten julekort fra Grand-Canaria - har en venninne som bor der! Om du leser bloggen Anna - håper du har det bra!Det er ikke mye rødt og heller ikke mange nisser hos meg i julen... de nissene jeg MÅ ha er konsentrert på noen få steder - slik som her på den store butten i stua. Denne smilende nissen som sitter her med en striesekk forann magen har fulgt meg helt siden barndommen, og hører liksom med hver jul...


En ny av året er den rødmalte terracotta-potte-nissen som min datter ga meg i førjulsgave. Hun hadde laget den til meg på juleverksted, og synes den lignet litt på meg, derfor måtte jeg få den! Søt - ikke sant? Håper jeg ligner litt, da!!!
Håper du finner tid til en kopp gløgg og en pepperkake i den travle førjulstiden - det skal jeg servere mine venner i morgen...!


15. des. 2009

And the winner is...

Da har jeg brukt "slumpgeneratoren" og funnet vinneren av albumet som jeg lodder ut nå før jul! Det ble hele 130 lodd i denne førjuls-utloddingen - helt fantastisk! Selvom mange er opptatt med jul, ser det ut til at mange tar seg tiden med å stikke "snuta" innom bloggverdenen i ny og ne - og det er kjempekoselig! Jeg poster ikke daglige innlegg nå i førjulstiden, men det kommer nok til å bli søm før - over nyttår!

Jeg vil også i dette innlegget takke alle og en av dere for at dere har vært så snille og lagt igjen såååå mange koselige hilsener i bloggen min - jeg synes dere fortjener en god klem alle sammen! uten dere hadde ikke bloggingen vært det samme - da kunne jeg like gjerne laget en vanlig fotobok!!!
Og så takker jeg for all flott inspirasjon som jeg har fått hos mange av dere kreative jenter der ute... og det er mange! Ingen nevnt - ingen glemt!!!! Høres dette ut som en takketale nå? Ja - jeg skal vel ikke pine dere lenger, men komme til saken....
Vinneren er:

Tara-tam-tara.tam-tara-taaaaaaah! -
med bloggen:


Kristine har en kjempeflott blogg med masse inspirasjon - hun fortjener MASSE besøk, så trykk på den fine headeren hennes som jeg har limt inn her - du skjønner at dette er en fin blogg - ikke sant?

Kristine - vil du maile meg din adresse, så jeg kan få sendt deg pakken i posten???? (gro.bo@hotmail.com)


14. des. 2009

Iskrystaller og snefnugg...

Et innlegg i full fart mellom slagene.... det går i baking og gavekjøp/gavelaging for full guffe nå om dagen! Som om det var overraskende?Fikk pyntet litt i trollhasselgrenen min i går kveld - synes det ble fint og stemningsfullt...

Jeg har fått mange av disse hjertene med perler og prismer, og har hengt de opp her sammen med snekrystaller(i plexiglass med glitter og "frynser" (fra Jysk i fjor)) og istapper i glass (fra Perfect Home i fjor)


En kunstig granbarkvist henger over liftgardinen - med litt pelspynt og glitterstjerner (fra IKEA)
Dette bildet synes jeg ble litt vakkert - med hjertet i forgrunnen og bryllupsbildet vårt i bakgrunnen... Må tenke litt på mannen min akkurat nå - han er på vei hjem fra England etter en fotball-weekend med søsken og sin far. Håper han har vært litt i shoppinghumør også...hihi! (prøver å ikke ha for store forventninger - han vet at jeg er litt kresen, og synes ofte det er best at jeg handler selv... Såpass selvinnsikt har jeg!) Men litt parfyme hadde vært hyggelig...!

Foreløpig hvit og grønn jul i stua - men det blir litt flere farger etter hvert - det kan jeg love! Treet skal handles inn og pyntes til helgen - i år med hjelp av barna - hjelp.... Jeg som vil ha det perfekt... Jeg har lovet dem at de skal få pynte hvis jeg pestemmer pynten! Hva slags pynt jeg skal ha blir en overraskelse, men treet blir edelgran! (kunne vært artig å prøve et hvitt tre også...hihi!)

Til slutt minner jeg om at det er trekning i morgen....


9. des. 2009

Giveaway hos meg...

Minner om min giveaway som nærmer seg trekning... om en snau uke! Meld dere på HER

Telleren er straks oppe i 30.000, og hvem skulle trodd det da jeg en aprildag i år var en gryende bloggerinne-spire...? Nå er det imidlertid ikke bloggingen som står øverst på prioriteringslista i disse dager, og det tror jeg gjelder flere der ute. Det er julekortlaging/skriving - gaveinnkjøp - pynting og baking... Derfor får dere ha meg unnskyldt om det ikke blir så mange innlegg i dagene som kommer... Førjulstid er og blir førjuls-strid! Men kos også...
Kan røpe at julen feires til fjells i år...med snø! Her i lavlandet er jeg stygt redd for at snøen vil glimre med sitt fravær... Ha noen fine dager, da, så blogges vi etter hvert!
8. des. 2009

En liten kommode til smykker...

Litt scrapbooking i dag, jenter! Har laget dette smykkeskrinet av fyrstikkesker... og har nå et norgesglass fullt av fyrstikker...


"Kommoden" kan brukes til ringer og øredobber - små armebånd eller tynne kjeder. Kunne dette være en fin dåpspresang sammen med et lite smykke, mon tro? Jeg skal i barnedåp til helgen...

Skuffehåndtakene er splittbinders! Og pynten er blomster og glansbilder... (som jeg elsker å bruke til alt!!!)Jeg har skrevet små ord sammen med glansbildene: Angels keep an eye on you!


På toppen av smykkeskrinet har jeg laget et blankt felt, der det er mulig å skrive navnet til den som skal få det.

Hjørnene på det åpne feltet har fått en tredimmensjonal effekt - jeg har stemplet først i brunt og så i sort. Stemplene står litt skjevt oppå hverandre, og da får man den effekten. En ren tilfeldighet gjorde at jeg fant på dette, for jeg stemplet med feil farge... og da tenkt jeg skitt au - stemplet over med riktig farge, og synes det ble vellykket... hihi!Pretty little angel. Tenker det må bli en liten engel som skal ha dette smykkeskrinet, ja!


Mange har spurt om hva jeg bruker får å få den sotete kanten på kort, tags etc... Jeg bruker "Distress" stempelsverte - i sort og "vintage photo". Disse får man kjøpt hos Panduro og andre steder som selger scrappe-utstyr.